یادداشتی درباره فیلم کوتاه "اهلی"
نویسنده: مهسا علی نقیان
فیلم کوتاه "اهلی" به نویسندگی و کارگردانی محمدحسین کریمی روایت تکان دهندهای از فقر و بی عدالتی است. اهلی فیلمی ناتورالیستی است که در 26 دقیقه، داستان خود را که پر از مضامین اجتماعی است روایت میکند. نویسنده در ابتدا شخصیتها را یکی یکی معرفی میکند و خصوصیات رفتاری و سبک زندگیشان را به مخاطب میشناساند. سپس گره زندگیشان را بزرگ و بزرگتر میکند تا به فاجعه پایانی میرسد. کارگردان از پس تصویر کردن شخصیتهای خود برآمده است. شخصیتهایی که رفتارها و عملکردشان حاصل فقر و جبری است که در آن گرفتارند.
هرمز و ماهی بدون آنکه بخواهند به فرزندانشان آسیب میرسانند، یکی به خاطر شرایط اجتماعی (آبرو و حرف مردم) و وضعیت روانی (اعصاب ضعیف) و دیگری به خاطر آنکه فکر میکند تنها راه رهایی دخترش ازدواج در نوجوانی است. برادر بزرگتر خانواده که بیشتر از بقیه هوشیار و دلسوز است، به خاطر همین فقر نمیتواند از خانوادهاش محافظت کند و فرزندان کوچکتر هر دو قربانی این شرایط میشوند.
این مضامین در کنار مفاهیمی چون عدم عدالت، قوانین غلط قضایی و اعتیاد در فیلم مطرح میشود که شاید اشاره به همه اینها در کنار هم در یک فیلم کوتاه نگنجد؛ با این حال عناصر مختلف فیلم از جمله کارگردانی، بازیگری، طراحی صحنه و .....به درستی عمل کردهاند تا فیلم به کیفیت مطلوبی برسد.